Friday, June 22, 2012

"Στιγμές" από το Φεστιβάλ ΛΕΑ 2012

Μάρτα Μορελεόν


Η μεξικανή τραγουδίστρια με την εξαιρετική φωνή διαθέτει ένα πλούσιο και ποικίλο λάτιν ρεπερτόριο, πάντοτε όμως ποιοτικό. Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας έχει συνεργαστεί με αξιόλογους λατινοαμερικανούς και έλληνες μουσικούς.

H Μαρίσα Μπεντανκούρ (Ουρουγουάη), επαγγελματίας ηθοποιός εδώ και 25 χρόνια, αποφοίτησε από την Εθνική Δραματική Σχολή το 1987.


Διδάσκει θέατρο από το 1994. Ιδρυτής, διευθύντρια και καθηγήτρια του ΙΑΜ (Ινστιτούτο Ηθοποιίας του Μοντεβιδέο) www.iam.com.uy. Υπεύθυνη του τομέα της ηθοποιίας.
Από το 1994 μέχρι σήμερα διδάσκει σε εργαστήρια του Δήμου Μοντεβιδέο, σε διάφορα ιδιωτικά θέατρα, στη σχολή κινηματογράφου της Ουρουγουάης και στη Εθνική Δραματική Σχολή. Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια για την αρχαία ελληνική τραγωδία στην Ουρουγουάη, καθώς και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Το 2011 εξέδωσε το δεύτερο της βιβλίο, το πρώτο στη χώρα για έρευνα ερμηνείας μέσω αρχαίας ελληνικής τραγωδίας: "Visiones en movimiento" («Οράματα σε κίνηση») με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και ως πρώτη έκδοση του IAM.

Λος Ντελ Σουρ


Ο τέλειος συνδυασμός από την Αργεντινή μέχρι το Μεξικό με ειδικό αφιέρωμα στο Περού. Η μουσική τους, το πάθος και το ταλέντο τους προσφέρει στο κοινό τους ρυθμούς της λατινοαμερικάνικης μουσικής, μέσα από μια διαφορετική εμφάνιση, γεμάτη ρυθμό και χαρά.


Οι Άσσοι του Loui Salvator


Ρυθμοί Swing σε "καμβά" ρεμπέτικου, ελαφρών ελληνικών, αμερικάνικων jazz και ισπανικών τραγουδιών.

No comments: